De 5 beste apps om kunstfoto’s mee te bewerken

Photoshop is dan misschien wel het meest gebruikte programma om foto’s mee te bewerken, maar vraag jeje wel eens af of je al die functies ook echt nodig hebt? En belangrijker, of het dat behoorlijke aankoopbedrag ook wel waard is? Er zijn tegenwoordig immers genoeg apps die je prima helpen bij het bewerken van foto’s en een stuk goedkoper zijn. Hierbij vijf interessante tips.

pic-lab

1. PicLab HD

Zo’n retrofiltertje is hartstikke sfeervol, maar je foto’s zien er zo al wel snel uit als dertien in een dozijn. Vooral wanneer je foto’s deelt via social media is het leuk als je een personal touch kunt toevoegen. Met deze app zorg voor een pakkend bijschrift in een bijzonder lettertype op je foto.

2. SnappyCam Pro

Vind jij het ook altijd moeilijk om in situaties met veel beweging op precies het goede moment te klikken? Deze app zorgt ervoor dat je gewoon razendsnel achter elkaar meerdere foto’s maakt, zodat je daarna gewoon de beste uit kunt zoeken.

3. Camera+

Deze app is vooral handig wanneer je meer met je foto’s wilt. Het is bijvoorbeeld gemakkelijker om een foto op plexiglas rechtstreeks te laten afdrukken, dan wanneer je nog andere tussenstappen moet maken met bijvoorbeeld je computer. Hierbij is het belangrijk dat de oorspronkelijke foto echt van goede kwaliteit is, wat dankzij de vele functies van Camera+ een stuk makkelijker te realiseren is.

photoshop-touch

4. Photoshop Touch

Vooruit, toch een product van Photoshop in deze selectie want deze app is niet alleen veelzijdig maar ook nog eens betaalbaar. Voor slechts een paar euro kun je van alles bewerken, zoals kleursamenstelling en helderheid, maar bijvoorbeeld ook werken met verschillende lagen.

5. Photoristic

Een perfecte app voor wie de weg in een uitgebreid programma als Photoshop nog wel eens kwijtraakt. Hiermee kun je op je iPad professioneel foto’s bewerken op een manier die ook nog een gebruiksvriendelijk is. Dus wel alle functies die je wenst, maar dan net wat makkelijker in gebruik. Benieuwd naar nog meer apps? Op deze website vind je een nog uitgebreider overzicht.