Vakantie of kunst

Kunst en vakantie

Is het kunst en vakantie of vakantie en kunst? Dat zal natuurlijk afhankelijk zijn van de personen in kwestie, want waar de een graag op het strand vertoeft zal een ander musea en cultureel erfgoed meenemen als onderdeel van een geslaagde vakantie. Zo kan het dan ook gebeuren dat je bij iemand thuis komt waar een overduidelijke Klimt aan de muur hangt. De vraag hoe je daar aan komt ligt dan ook vooraan op jouw lippen en zal niet lang op zich laten wachten. “Waar heb je die Klimt vandaan?”.

klimt.adele-bloch-bauer

Glimlachend word je het verhaal vertelt. Op vakantie in Oostenrijk zijn ze een paar dagen in Wenen geweest waar ze ook een bezoek gebracht hebben aan de Orangerie, het wereldberoemde museum waar nogal wat schilderijen van Klimt hangen. Dat een daarvan zo in de smaak viel dat die maar illegaal is gefotografeerd, met de smart phone. Thuis is de foto gebruikt om er een foto op canvas van te maken, die weer voorzien is van een mooie lijst. En, voila, vanaf toen hangt er een Klimt aan de muur.

vakantiewoonkamerWeer anderen bezoeken musicals of gaan op zoek naar dat beeldje dat ze al zo lang zoeken voor op de site table. Kunst is breed en veelzijdig genoeg om voor heel wat mensen een leuk cadeau op te leveren. Kunst is vaak veel betaalbaarder dan menigeen zou denken. Teveel is men gefocusd op de dure dingen, waardoor niet altijd het besef aanwezig is dat mooie stukken vaak ook bereikbaar zijn voor de normale beurs. Of, zoals in het voorbeeld hierboven, men is creatief.